Спите спокойно за кратко време, но след това се будите и

...
Спите спокойно за кратко време, но след това се будите и
Коментари Харесай

Ето как да се преборим с безсънието! 4 лесни стъпки

Спите умерено за малко време, но след това се будите и не можете да заспите за дълго? Ако тези неща ви се случват, ние имаме решение за тях. Ето 4 неща, които да спазвате и ще спите като къпани.

1. Ходете по-често по дребна потребност
-->
Едно бързо изпразване на пикочния ви мехур, ще ви облекчи и ще се наспите прелестно.

2. Не гледайте часа

Много хора, които не могат да заспят, непрекъснато си гледат часовника на телефона, ръката или стената. Доктор Майкъл Броус, клиничен психолог, споделя пред списание Business Insider, че трябва да избягвате да проверявате телефона си непременно, защото безпокойството от гледането на часовника може да ви държи будни по-дълго.

3. Спрете алкохола

Спиртните питиета могат да влошат съня ви, както и неговото качество, изключително преди лягане. Алкохолът в кръвта блокира триптофана. Това е аминокиселина, която ви оказва помощ да заспите и тя стига до мозъка.

Професор Малкълм декор Шанц от университета в Съри споделя: „ Алкохолът има чудноват резултат, защото улеснява заспиването в началото, само че го прави по-трудно  след товa и въздейства върху качеството на съня ни. “

4. Недейте да спите с домашния си любим

Когато сте със своето куче или котка, до момента в който сте в леглото, това може да ви попречи на сладката сънливост. То непрекъснато ще се върти към вас. Спането с косматия ви другар също може да усили алергиите ви. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР